10-03-18

Jaarlijkse uitstap Noorderkroon-Achel

De Noorderkroon,                                                                                       Achel, 01-02-2018

         Achel

Beste leden en sympathisanten, 

We zijn blij u, samen met familie en vrienden, weer te kunnen uitnodigen op onze jaarlijkse daguitstap.

Dit jaar trekken we op zaterdag 21 april 2018 naar Wallonië en we brengen een bezoek aan het kasteel van Modave (nabij Hoei) en de glasfabriek van Val Saint Lambert (te Seraing).

Na aankomst in Modave drinken we eerst een tas koffie en starten dan onze excursie door het prachtig gerestaureerde 17e-eeuwse kasteel. We bezoeken er de vele zalen, die nog overvloedig versierd en rijk bemeubeld zijn ingericht, zoals in de tijd van Lodewijk XIV. Het onvoorstelbaar weelderig kasteelleven uit de 17e eeuw is hier nog overduidelijk aanwezig. Bijna iedere kamer kent een eigen verhaal dat ook uitvoerig in het Nederlands wordt toegelicht.

In dit kasteel vinden we ook een nauwgezette weergave van het ‘hydraulisch rad van Modave’. Een uitvinding die model stond voor de “Machine van Marly” waarmee water vanuit de Seine naar de hoger gelegen tuinen van Versailles werd gepompt. Lodewijk XIV betitelde het als ‘het achtste wereldwonder’.

Na die beleving binnen de kasteelmuren is er gelegenheid om een luchtje te scheppen en de mooie kasteeltuin te bewonderen.

Vooraleer we onze reis verderzetten, eten we gezamenlijk eerst enkele broodjes. Na de lunch zetten we dan de tocht verder richting Seraing, naar de beroemde Kristalfabriek van Val Saint-Lambert. Het is de enige kristalfabriek in Europa die toegankelijk is voor bezoekers.

In een korte film doen voormalige arbeiders er hun verhaal en tonen ons het vakmanschap en het leven in Val Saint Lambert. Daarna loodsen gidsen ons verder door het atelier en de industriële gebouwen, waar we het talent van de glasmeesters te zien krijgen en ter plaatse de creatie van een uniek werkstuk zullen bijwonen.

In de expositieruimte worden tal van ontwerpen tentoongesteld en na dit bezoek is er zelfs gelegenheid om een mooie creatie aan te schaffen, maar dat is niet in de toegangsprijs inbegrepen.

Na Val Saint Lambert vangen we de terugreis aan naar Achel. Zoals gebruikelijk onderbreken we die nog even om iedereen de kans te bieden - geheel vrijblijvend en naar eigen keuze en vermogen - zijn inwendige mens te versterken en/of nog even na te genieten van opgedane ervaringen.

Interesse om mee te gaan?  Schrijf u dan snel in want … bus vol = boeken dicht.

Het bestuur

 

(voor deelname en andere praktische informatie: zie verdere informatie)

Wanneer vertrekken we? 

Zaterdag 21 april vertrekt de bus, stipt om 07h45 uur, vanaf de parking van het Michielsplein (Achter de kerk van Achel).

We verwachten omstreeks 20h30 weer terug thuis zijn.

Hoe inschrijven?

Geef eerst telefonisch uw naam en het aantal deelnemers door aan onze kassier op onderstaand adres of telefoonnummer. Deze zal dan uw deelname reserveren en na bevestiging kan u:

- ofwel het bedrag storten op onder­staand rekeningnummer.

-  ofwel contant betalen aan de kassier

OM ORGANISATORISCHE REDEN MOETEN ALLE INSCHRIJVINGEN BEKEND ZIJN VÓÓR 01 APRIL 2018

Wat gaat dit kosten?

We kunnen u deze uitstap aanbieden voor de prijs van:       € 55,00 - / persoon.   

Noorderkroonleden die lidgeld voor 2018 betaalden:          € 50,00 - / persoon.

 Wat krijg je voor die prijs?

  • De busreis.
  • Koffie bij aankomst
  • Een broodmaaltijd tijdens de middag.
  • Alle inkomgelden.
  • Alle kosten van de gidsen.

 

Kassier J. Hermans                                                  Rekeningnummer: BE13 1030 4513 1239

Azalealaan 10                                                                       t.a.v.    De Noorderkroon

3930 Hamont-Achel                                                             Haag 29

tel.011 / 649763                                                                     3930 Hamont-Achel

                                                                                  a.u.b. vermelden  “REIS 2018”

16:14 Gepost door Lambert Beliën | Commentaren (0) |  Facebook | |

Post een commentaar