20-02-18

Aankondiging RACA 6 -2018 in Grapfontaine, Luxemburg (Be).

Naar jaarlijkse gewoonte trekt een delegatie van Noorderkroon naar Belgisch Luxemburg om zich daar tegoed te doen aan een astro-driedaagse. Hieronder kan je de Nederlandstalige aanmelding van OCA lezen:

Beste allemaal,

Tijdens het lange hemelvaartweekend van 10 tot 13 mei 2018 is er gelegenheid om elkaar terug te zien in het Observatoire Centre Ardenne voor onze jaarlijkse RACA ontmoeting.

Deelnemers aan vorige edities zeggen allemaal dat het een gezellige ontmoeting is.

Het is een samenkomst van amateurastronomen uit verschillende landen met een gezamenlijke passie! De onderwerpen van de sprekers zijn soms technisch, dan weer beschouwend, en zullen zeker de luisteraars boeien.

Net zoals vorig jaar hebben we een wedstrijd “hemelse objecten handmatig spotten, tegen de tijd” (naargelang de meteo!). Het wordt een moment van wederzijds ontdekken en verbroederen.

Er is ook gelegenheid om de OCA instrumenten te gebruiken zodra het weer het toelaat. Het Planetarium zal voor de RACA gemobiliseerd worden tijdens deze dagen. Zo kunnen we aansluiten bij het didactische en educatieve aspect van onze passie.

Wat betreft eten en drinken: dit jaar bieden we een gevarieerder menu aan. Naast broodjes zullen ook pasta's en Ardeense schotels te verkrijgen zijn. Bovendien wordt er 's avonds een cateringservice aangeboden (op reservering) naast de barbecue.

Voor degenen die hun eigen potje koken, staan een microgolfoven en elektrische kookplaten ter beschikking gedurende de hele periode.

Wat de overnachting betreft, is er gelegenheid om ter plaatse te kamperen. U kunt eveneens een comfortabelere overnachting vinden op de website van het Maison du Tourisme  www.foret-anlier-tourisme.be in de rubriek “Overnachtingen”.

Ik doe nu al een oproep voor een eventuele bijdrage tijdens voordrachten en/of workshops.  Indien u zich geroepen voelt om te komen spreken over uw favoriete onderwerp, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Zo kunnen we de verschillende voordrachten goed plannen en een programma opstellen dat aan ieders verwachting voldoet.

U ontvangt natuurlijk nog een volledig inschrijvingsformulier, zodat u de cateringmaaltijd kunt reserveren evenals het programma van deze RACA.

Hieronder vindt u een pre-registratieformulier dat u ingevuld naar ons kan terugsturen. De (ongewijzigde) tarieven voor deelname komen op 10 € per dag en 25 € voor het volledige weekend.

Aarzel niet om deze info door te geven aan uw leden, astronomiekennissen en iedereen die geïnteresseerd is in deze samenkomst.

Meer info? Neemt u dan contact met ons op. En als u een suggestie hebt om de organisatie te perfectioneren, dan is deze welkom!

Vanaf nu is de pre-registratie open!

We hopen dat jullie talrijk aanwezig zullen zijn!

_______________________

Société royale Cercles des Naturalistes de Belgique 

Association sans but lucratif  société fondée en 1957

Observatoire Centre Ardenne
Chemin de la Source, 100 B-6840 Grapfontaine Tel: +32(0)61/61.59.05 - +32(0)495/26.76.59. 
Courriel: ocacnb@hotmail.com URL: http://cnb.observatoirecentreardenne.be
IBAN : BE94 0013 2519 6014 BIC : GEBABEBB
Coordonnées GPS: 49.814904 N 5.399273 E

18:27 Gepost door Lambert Beliën | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.