10-02-17

RACA 2017

Beste Noorderkroner,

we gaan langzaam aan uit de winter sukkelen en focussen richting Hemelvaartweekend. Traditiegetrouw gaat een delegatie van Noorderkroon elk jaar als deelnemer van RACA richting Grapfontaine. OOk zo dit jaar. Hieronder kan je de uitnodiging van OCA lezen:

Hallo allemaal,

Tijdens het lange hemelvaartweekend, van 25 tot en met 28 mei, zullen we weer samenkomen op de sterrenwacht Observatoire Centre Ardenne voor onze jaarlijkse ontmoeting, RACA 2017. Het zal een gezellige en warme samenkomst zijn, als we ons baseren op de eerdere ervaringen! Tijdens deze ontmoeting tussen amateurastronomen uit verschillende landen hebben wij eens te meer de gelegenheid om onze passie te delen en te bespreken. De onderwerpen van de gastsprekers zullen enerzijds technisch zijn en soms ook filosofisch, maar ze zullen zeker de nieuwsgierigheid aanwakkeren van de deelnemers.

Nieuw dit jaar: we organiseren een interactieve wedstrijd  “het nauwkeurig kunnen aanwijzen van deep sky objecten”. Dat kan een leuk moment van ontmoeting zijn!

Ook zal er gelegenheid zijn om gebruik te maken van de verschillende instrumenten van de sterrenwacht, met inbegrip van de T600, zodra het weer dit toelaat. Sinds vorig jaar hebben we eveneens een planetarium. Onder de koepel van zes meter diameter staan een digitale projector en een computer met allerlei animaties, zodat we de educatieve en pedagogische aspecten kunnen toelichten.

Met betrekking tot de catering hebben we dit jaar de mogelijkheid om u een gevarieerder menu voor te stellen. Naast broodjes zullen er ook pasta’s en Ardense schotels te verkrijgen zijn. En er is natuurlijk onze gebruikelijke barbecue. Voor degenen die zelf voor kok willen spelen, stellen wij een magnetron en elektrische kookplaten ter beschikking. Zoals altijd bieden wij nog steeds de mogelijkheid om te overnachten op het terrein in de camping modus, maar als u een meer comfortabele accommodatie wilt, kunt u die vinden via de website www.foret-anlier-tourisme.be . Ik doe nu alvast een oproep voor een bijdrage als gastspreker en/of workshops. Als u wilt komen spreken over uw favoriete onderwerp of u hebt een workshop die u ons wilt laten zien, neem dan even contact met ons op, zodat wij dit kunnen programmeren.

 De tarieven om deel te nemen zijn 10€ per dag of 25€ voor het hele weekend. Dit kan telefonisch op 061/615905 of via mail op ocacnb@hotmail.com Ter plaatse respectievelijk 13€ en 35€.  Maaltijden vanaf 4€, bbq 3€.

Voel u vrij om deze informatie te verspreiden aan uw leden, vrienden, andere astronomen evenals elke mogelijk geïnteresseerde.Voor bijkomende inlichtingen of suggesties kunt u ons contacteren.  We kijken uit naar uw talrijke opkomst!

 Giles Robert

Meer info kan je steeds bekomen bij Job en Lambert!  Een aanrader!

 

 

18:28 Gepost door Lambert Beliën | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.