30-11-15

Nacht van de duisternis 2015

Verslag van de Nacht van de Duisternis

 

10 Oktober 2015, het weer is méér dan behoorlijk en we maakten ons op om de sterrenwacht te bemannen. Om 19.00u waren de eerste leden paraat en brachten de sterrenwacht klaar voor de eerste bezoekers. Die kwamen al vrij snel opzetten; het was nog maar amper donker! We telden ca. een twintigtal gasten, waaronder behoorlijk wat kinderen

Na het afstellen van de kijker werd al vrij snel het eerst object van de avond in focus gebracht. De mooie dubbelster Alcor-Mizar mocht op veel bijval rekenen. We bekeken verschillende deepsky-objecten, waar steeds vakkundig uitleg bij werd gegeven en zagen verschillende meteoren.. We gaven tekst en uitleg bij de Andromedanevel, de Ringnevel, de Halternevel en genoten van een duidelijk zichtbare Melkweg.

De gebruikersvriendelijkheid van onze kringkijker maakte dat er niet één, maar meerdere operatoren aan het werk waren. Terwijl de ene de kijker in stelling bracht werd het wachtende publiek op de hoogte gebracht wat er te zien zou zijn. Een mooie manier van samenwerken! We beëindigden de avond met geanimeerde gesprekken met mensen die ook bezig waren met sterrenkunde. We hebben ons blaadje meegegeven en ze meteen uitgenodigd om eens een bezoek te brengen als we een studiebijeenkomst hebben.

Dank aan alle aanwezigen! Dankzij de mooie  en vlotte samenwerking kunnen we terugblikken op een geslaagde Nacht van de Duisternis 2015. Op naar de volgende!

                                                                                                                      Lambert

 

11:35 Gepost door Lambert Beliën | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.