20-08-15

Grandpre, Frankrijk

Zomervakantie, omdat het weer hier niet heel erg stabiel is vertrok Lambert afgelopen zondag naar Grandpre voor een verkennende sessie. Serieuze bewolking boven België, maar een stralende sterrenhemel boven Grandpre. Lambert keerde terug met een karrevracht opnames van de Melkweg (groothoekopnames). Op méér dan één opname is het illustere skyglow te zien, op andere opnames  tal van meteoren en deepsky-objecten.

Lambert zag in de nanacht een hele spectaculaire meteoor. Geconfirmeerd door Belgische waarnemers die in Zuid-Frankrijk zaten: een Delta-Aquaride die binnenkwam met een magnitude van -10!!!!!  Lambert zag twee explosies (fragmentaties) die telkens rode en groene vlammen lieten zien. De beide explosies wierpen méér dan duidelijke schaduwen. Een lange nalichtende trein was het einde van het spectakel!  Een zeer spectaculaire waarneming!.

Vandaag, donderdag, 20 augustus 2015, staat de wagen weer geladen om terug te vertrekken naar Grandpre. Ditmaal niet alleen; Job gaat mee op tweedaagse excursie. De weerberichten geven voor twee nachten op rij een 9/10! Dat beloofd!

Verslag zal volgen!

_DSC1481.JPG

_DSC1388.JPG

_DSC1476.JPG

16:21 Gepost door Lambert Beliën | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.