17-05-15

RACA 3

Zondag, 17-05-2015; Lambert en Job zijn terug van RACA 3, méér dan tevreden over hun expeditie naar het Belgische Luxemburg. Zoals eerder gemeld trokken beide heren voor de derde keer op rij naar Observatoire Centre Ardenne voor de derde uitgave van RACA (Recontre Astronomique Centre Ardenne.  Zoals elke voorgaande editie was de Noorderkroon-delegatie als eerste ter plaatse en als eerste opgebouwd (voor de volledigheid; ook als allerlaatste weg). Dag 1 bracht enkel regen, de hele avond, de hele nacht. Op zich geen erg, want na de reis en het installeren is een vroege nachtrust méér dan welkom.

Dag twee brak aan. Een goed ontbijt met super-goede koffie en we waren wakker. Klaar voor de ene lezing na de andere, met tussendoor natuurlijk tijd voor een frisse pint en socialiseren. In de loop van de dag brak de hemel helemaal open en werden de kijkers volledig in orde gemaakt voor de nacht. Tegen de avond, na de laatste lezing nog een paar keer aangeschoven bij de BBQ en toen kon het feest beginnen!  Donker en kraaaaakhelder. We hebben gas gegeven tot 04.00u in de ochtend, toen werd het al schemerig. Nog even melden dat we een zeer mooie meteoor gezien hebben; héél traag (seconden lang zichtbaar), een horizontaal traject, een zacht gele kleur met afwisselt licht-donker-licht-donker. Heel speciaal!

Dag drie deden we alles nog eens over, behalve dat het niet opklaarde. We hebben dan maar een ganse avond in de bar gezeten en daar een goeie fles wijn naar de andere zijde geholpen. Natuurlijk alles doorspekt met astronomische thema's. Op zondagochtend hebben we, na het ontbijt, de hele boel gedemonteerd, in de auto geladen en na een hartelijke ontbinding de terugreis aangevat. RACA 3 was voor ons een groot succes!  Wij maken ons nu al op voor de vierde editie. Nog iemand goesting om mee te gaan?  Is méér dan een aanrader!              Lambert & Job

 

Onderstaande foto's zijn van onze opstelling. Méér foto's (en ook heel zeker die van Job) zullen één dezer dagen gepost worden.

_DSC7458.JPG

_DSC7440.JPG

_DSC7410.JPG

 

19:13 Gepost door Lambert Beliën | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.