14-08-12

Perseiden 2012

Zaterdag, 11 augustus 2012: Aan de sterrenwacht een gezellige drukte, er was een feestje gaande met een Surinaams gezelschap. Tijdens de opbouw genoten we van de zomerse muziek met extra ondersteuning van de firma's Duvel, Kriek en wat was dat andere ook weer?  Hoedanook, 't was lekker!

Job introdroduceerde de Planewave en kon op veel bijval rekenen. Franky stelde zijn 20 cm Skywatcher op en Lambert koos voor de Cassegrain. Kwestie van deze laatste niet helemaal onder hety stof te laten geraken!  Er zijn heel wat fotografische opnames gemaakt, het meerendeel zonder meteoren, wat dacht je? Maar....we hebben toch een 50-tal exemplaren op de plaat kunnen zetten. Jan, Gerard en Dirk hielden vanuit een ligzetel (veldbed) de hemel in de gaten en gaven aanwijzigingen aan de mannen achter de kijkers. De uiteindelijke gegevens van hun tellingen zijn nog niet binnen.

Eén dezer dagen zal het volledige verslag in het maandblaadje verschijnen en dan op deze site gepost worden met de betreffende foto's.

 

 

20:14 Gepost door Lambert Beliën | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.