09-08-12

Nieuw....weer of geen weer?

Benieuwd of het vanavond goed is om sterren te kijken? Om je een heel betrouwbaar antwoord te kunnen geven heeft de webmaster een hulpmiddel op deze site gezet.

Kijk eens in de linkerkolom, net onder ons logo. Je kan daar een venster vinden dat je, voor Achel, heel betrouwbare weersvoorspellingen voorziet. Hoe gaat je te werk? Bij het opstarten van de site is er een beetje tijd nodig om de actuele gegevens te downloaden. Klik gerust eens midden in het venster en je zal zien dat je een beeldvullende animatie krijgt met tal van "zelf-doe-dingen". Het belangrijkste is de schuifbalk, helemaal bovenaan. Je kan hier in de tijd (per dag en per uur) gaan "scrollen". Je kan het "balletje" van de uurlijn eindeloos verder door trekken (wel je muis verplaatsen, hé?), de dagen zullen vanzelf volgen. Klik je op het rechtse pijltje van de opgesomde dagen, ga je nog verder weg kijken. Schemering, zon, maan, meteoren, diffractie; alles is opgenomen in de animatie. Om het nieuwe venster terug te sluiten klik je op de vier pijlen, rechtsonder op je scherm en je komt terug op onze website.

Ervaring heeft de webmaster geleerd dat deze site heel betrouwbaar is. Je kan zelfs een regenbui voorspellen binnen het tijdsbestek van één uur! De gegevens komen van een Noors weerstation en wordt zelfs gebruik door regionale vliegvelden! Denk er aan: onze webmaster heeft Achel als locatie ingegeven, het gepresenteerde weer is dan ook een weerspiegeling van de Achelse omstandigheden. Maak er gebruik van!

19:21 Gepost door Lambert Beliën | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.