21-11-07

Internetgazet!!!!!


 


Alweer een stap voorwaarts in het propageren van de sterrunde. We hebben een nieuw, vlot en eigentijds medium aangeboord..........

De internetgazet

U kan deze meer dan interessante site vinden op

http://www.internetgazet.be 

Kies voor onze rubriek "Kijk eens omhoog" tabblad " Hamont-Achel. Op deze ( en andere pagina's voor de buurtgemeenten) kan je heel actueel regionaal nieuws vinden. Wat is er gebeurd? Wat is er te doen? Sportmeldingen, Heel mooie natuuropnames, kortom...voor ieder wat wils.

Zeker bezoeken.....beter nog...wil je constant op de hoogte blijven van actuele gebeurtenissen...zet internetgazet als je startpagina en je mist niets meer!!!!

Voor de beginnende sterrenkundige, of zelfs de leek die ergens wil starten:de rubriek " kijk eens omhoog" wordt onderhouden door Noorderkroon-Achel en zal op gezette tijden een sterrenbeeld bespreken. Waar kan je het vinden, hoe komt men aan die naam? We vertellen het mythologische verhaal achter de naam. Staan er speciale dingen te gebeuren, we zullen niet nalaten U hierover te informeren.

De boodschap is dus:    Internetgazet.be.......doen!!!!!!

 

komeet 17PHomles
Komeet 17P/Holmes: een geexplodeerde komeet!!!!!
 casseopeia
 Casseopeia en omgeving
 komeet 4

Een uitvergroting van de komeet. Er is een staart te zien!!!
wintermelkweg en zwaan
Een stukje wintermelkeg met een "duikendeé Zwaan.
orion

Sterrenbeeld Orion, net boven de stadsgloed!!!

 grote beer 3

Sterrenbeeld Grote Beer: een klassieker!!!!

Je weet het nog, hé.....niet vergeten....

www.internetgazet.be

00:06 Gepost door Lambert Beliën | Commentaren (0) |  Facebook | |

13-11-07

Komeet 17P/Holmes

 

Een merkwaardige komeet is momenteel zichtbaar in het sterrenbeeld Perseus. Het gaat over een komeet die onlangs geexplodeerd is en daarbij tot 400.000 keer helderder is geworden. De enorme puinschil is te vergelijken met de afmetingen van Jupiter.

Gisterenheb ik de komeet even snel gefotografeert. En snel wil zeggen...echt snel....Toevallig camera en statief in de auto liggen en onderweg gewoon even gestopt en gewacht totdat het betreffende gebied uit de bewolking kwam. De komeet was zelfs door de bewolking te zien. Ik geef alvast de allereerste opnames ( zijn niet van een schitterende kwaliteit), andere en hopelijk betere zullen volgen. Onderstaande opnames zijn gemaak met FyjiFilm FinePix S3Pro, 1600 ASA 10 tot 30 seconden met timer alles op f3.8 ( alle opnames op statief, stilstaande camera). We beginnen met enkele sfeerbeelden, diezelfde avond genomen........

DSCF2142

 

DSCF2143

 

DSCF2144

 

DSCF2145

 

DSCF2147

 

DSCF2148

21:30 Gepost door Lambert Beliën | Commentaren (0) |  Facebook | |